

Artroscopie umăr
Artroscopia de umăr este o tehnică chirurgicală minim-invazivă, care presupune realizarea unor incizii mici (câțiva milimetri) la nivelul umărului, denumite portaluri, cu scopul de a diagnostica și/sau trata o gamă largă de leziuni intra-articulare.
Prin aceste portaluri se introduce cameră de vizualizare în articulație (artroscopul), care transmite imaginile video într-un monitor, precum și instrumentele de dimensiuni mici cu care se va realiza procedura chirurgicală.
Spre deosebire de tehnicile chirurgicale clasice cu incizii mari, fiind o intervenție minim-invazivă, avantajul artroscopiei este scăderea durerii de umăr după operație, perioada mai scurtă de recuperare funcțională și reluarea mai rapidă a activităților uzuale și sportive.
Când este indicată artroscopia de umăr?
Această procedură este indicată în mai multe patologii articulare ale umărului, în majoritatea cazurilor poate ajuta pacientul să scape de durere de umăr și de alte simptome provocate de leziunile intra-articulare.
Artroscopia de umăr este recomandată în multe patologii dureroase care nu răspund favorabil la tratament conservator (repaus, tratament antiinflamator, fiziokinetoterapie și/sau infiltrații intra-articulare).
Cele mai frecvente proceduri chirurgicale efectuate prin artroscopia de umăr sunt:
- Reinserția/repararea leziunilor de coafă de rotatori
- Reinserția de labrum în cazul instabilității de umăr
- Repararea ligamentelor rupte
- Debridarea depunerilor calcificate și repararea defectului rezultant în cazul tendinitei calcare (tendinită umăr).
- Debridarea spațiului subacromial în cazul sindromului de impingement (conflict) subacromial
- Debridarea și extragerea fragmentelor de cartilaj uzat
Costul intervenției de artroscopie de umăr
Prețul pentru artroscopia de umăr este cuprins între 3000 de euro și 4000 de euro, în funcție de afecțiune si de procedura chirurgicală efectuată. Toate costurile vor fi discutate în timpul consultului ortopedic.
În cadrul spitalului Medicover Cluj, unde se desfășoară activitatea mea chirurgicală, pacienții pot beneficia prin CNAS de serviciile medicale necesare înaintea unei intervenții chirurgicale: consult gratuit, analize de laborator, investigații imagistice și recuperare medicală după operație în regim de ambulator.
Pregătirea pentru intervenția de artroscopie de umăr
Înainte de efectuarea operației, pacientul va avea nevoie de o evaluare medicală amănunțită, pentru a se asigura că starea generală de sănătate îi permite să beneficieze de această intervenție, precum și pentru a preveni posibile complicații:
- Analizele de laborator din probele de sânge.
- Electrocardiograma (EKG)
- RMN de umăr
- Consult cardiologic pre-operator: recomandat pentru pacienții cu vârsta de peste 50 de ani sau cu boli cardiovasculare cronice.
Dacă pacientul este sub tratament medicamentos, prescris de alt medic, este important să anunțe chirurgul ortoped. Oprirea sau înlocuirea unor medicamente este absolut necesară înainte de această intervenție.
Pentru a scădea riscul de infecție postoperatorie se recomandă, cu câteva zile înainte de operație, duș zilnic cu o substanță care conține Clorhexidina.
Dacă resimțiți durere de umăr și doriți mai multe informații despre artroscopia de umăr, completați formularul de pe pagina de contact
- Category
- Servicii medicale
- Tipul de serviciu
- Chirurgie
- Costul intervenției
- Între 3000€ și 4000€